Paskambinkite į studiją

Kraunasi...
Laidą ar jos ištrauką parsisiųsti galite tik asmeniniam naudojimui. Viešinti laidą ar jos ištrauką kitais, tarp jų - ir komerciniais, tikslais ir kanalais, laidos turinį paversti tekstu ir publikuoti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.

Kaip maisto sukeliamos emocijos gali padėti nustatyti depresiją?

2021-04-08, Ketvirtadienis 10:05
Ignas Klėjus

Pasaulyje depresija serga daugiau nei 264 milijonai įvairaus amžiaus žmonių ir prognozuojama, kad skaičius tik augs. Vis dėlto šiuo metu rinkoje naudojami metodai, pavyzdžiui, klausimynai, nustato tik vėlyvąją depresijos formą, kai daugeliu atvejų pacientui padėti jau per vėlu.

Tyrimai rodo, kad maisto pasirinkimas taip pat daro poveikį psichinei būklei, todėl tinkamai parinkta dieta gali sumažinti sutrikimų skaičių. Šis kriterijus ir lėmė naujojo depresijos nustatymo būdo atsiradimą – Kauno technologijos universiteto (KTU) mokslininkų komanda kartu su LSMU kolegomis sukūrė kompiuterinės diagnostikos metodą, kuris padės nustatyti ankstyvąją depresinio sutrikimo formą pagal maisto sukeliamas emocijas.

Apie naują diagnostikos metodą laidoje pasakoja, tyrimo bendraautorė, LSMU Maisto saugos ir kokybės katedros profesorė prof. Elena Bartkienė.

Laidą „Ateitis priklauso tiems” remia Vilniaus miesto inovacijų pramonės parkas. Vieta, kurią verslo plėtrai renkasi lyderiai. Daugiau informacijos www.innovationparkvilnius.lt

Palaikote Žinių radiją? Prisidėkite prie jo veiklos tapdami jo rėmėjais: www.contribee.com/ziniuradijas
Prenumeruoti

Naujausi epizodai