Ar saldžiąsias paprikas reikia kitaip auginti negu aitriąsias? Kas lemia jų skonį ir kaip išmatuoti aštrumą? Rubrikoje „Sezoninė virtuvė“ kalbamės apie tai, kaip auginti paprikas ir kaip išradingai panaudoti jų derlių. Patiekalų idėjos ir salotoms, ir padažams, ir marinavimui, ir kepimui ant griliaus.
O kai kiemas pakvimpa keptomis ant griliaus paprikomis, žiūrėkite, kad bekepant kokie riebalai nenutikštų ant tako – kai kurios takų dangos yra atsparios ir lengvai valomos, o kai kurios yra teplios ir jas sudėtinga prižiūrėti. Pasirinkdami kiemo dangas, turime gerokai didesnę įvairovę negu vien betoninės trinkelės, todėl jas rubrikoje „Geltonas karutis“ aptarsime su aplinkotvarkos specialiste Jolita Deresevičiene. Griaunam mitus apie medinius takus ir kalbam ne tik apie estetiką, bet ir apie ekologiją.
Komentarai
Bendravimo taisyklės