Paskambinkite į studiją

Kraunasi...
Laidą ar jos ištrauką parsisiųsti galite tik asmeniniam naudojimui. Viešinti laidą ar jos ištrauką kitais, tarp jų - ir komerciniais, tikslais ir kanalais, laidos turinį paversti tekstu ir publikuoti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.

2021 metų biudžetas. Leisti negalima taupyti

2020-10-15, Ketvirtadienis 13:05
Aurimas Perednis

Kitais metais vaiko pinigai turėtų padidėti iki 70 eurų, minimali mėnesinė alga „popieriuje“ pasiekti 642 eurus, o vidutinė senatvės pensija, turint būtinąjį stažą – 429 eurus. Naujų su mokesčiais susijusių pokyčių nenumatoma, o bene didžiausią įtaką viešiesiems finansams kitais metais turės taip vadinamas „Ateities ekonomikos DNR“ planas.

Vyriausybei svarstant ateinančių metų biudžeto projektą, Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas kalbėdamas ragina atsakingai įvertinti išlaidas dabartinių rizikų akivaizdoje. Pasak jo, valdžios atstovai neturėtų pasiduoti impulsui išlaidauti, nevertindami ilgesnės perspektyvos.

Diskutuoja Seimo narys Eugenijus Gentvilas, ekonomistas Raimondas Kuodis, INVL vyriausioji ekonomistė Indrė Genytė-Pikčienė, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Ąžuolas Valius, Susisiekimo ministerijos vyr. patarėjas Vidmantas Pumputis, LAKD Transporto infrastruktūros planavimo ir inovacijų departamento direktorius Aivaras Vilkelis.

Palaikote Žinių radiją? Prisidėkite prie jo veiklos tapdami jo rėmėjais: www.contribee.com/ziniuradijas
Prenumeruoti

Naujausi epizodai