Pasaulyje vis daugiau žmonių atsisako valgyti mėsą ir kitus gyvulinės kilmės produktus. Vienus tą daryti skatina sveikatos problemos, kitus – etinės ar aplinkosauginės priežastys. Ir nors dalis mėsainius keičia į augalinius maltinukus, pasaulinis mėsos produktų vartojimas neblėsta – kasmet žmonija suvartoja 1,4 proc. daugiau mėsos.
Vakarų mokslininkai ragina perorientuoti pasaulio mitybą, pereiti prie sveikesnio, daugiausiai augalinio maisto, ragina spręsti maisto švaistymo problemas. Antraip gali tekti susidurti su ne kokiomis pasekmėmis.
Kokios tos pasekmės? Kaip reikėtų keisti žmonijos mitybos įpročius? Kokie pokyčiai yra realiausi ir kaip jie gali keisti mūsų pietų meniu? Į klausimus atsakys Vytauto Didžiojo Universiteto Žemės ūkio akademijos Augalų biologijos ir maisto mokslų katedros profesorė Elvyra Jarienė.
Laida yra Europos radijo stočių tinklo „Euranet Plus“ dalis.
Komentarai
Bendravimo taisyklės