Pirmoje pokalbio dalyje su gydytoju dietologu kalbamės apie tai, kas yra sveika ir subalansuota mityba, bei kodėl svarbu ne tik tai, ką valgome, bet ir ilgalaikė perspektyva, – kaip formuojami sveikatai palankesni įpročiai?
„Jei žmogus nesupranta, kodėl reikia valgyti sveikiau ir mažiau, greičiausiai tokia mityba niekada netaps įpročiu, nes sulieknėti gali visi, o kas po to?”, – klausia gydytojas.
Pats Edvard neslepia – vaikystėje sirgo nutukimu, ir būtent atrasti bei sau pritaikyti sveikatai palankesnės mitybos įpročiai paskatino rinktis tokią profesiją. Dietologo teigimu, kartais sunku žmogų įtikinti, kad nutukimas yra liga su daugybe gresiančių sveikatos sutrikimų, o ir maisto pramonė bei aplinka skatina vartoti vis daugiau.
Ar įmanoma šiais laikais iš tiesų maitintis sveikai? Ar tikrai su saiku galime valgyti viską?
Palaikote Žinių radiją? Prisidėkite prie jo veiklos tapdami jo rėmėjais: www.patreon.com/ziniuradijas
Komentarai
Bendravimo taisyklės