Laidą ar jos ištrauką parsisiųsti galite tik asmeniniam naudojimui. Viešinti laidą ar jos ištrauką kitais, tarp jų - ir komerciniais, tikslais ir kanalais, laidos turinį paversti tekstu ir publikuoti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
Ananasai veikia kaip natūralus mėsos minkštiklis
2023-05-03, Trečiadienis
06:10
Aistė Čiučiurkaitė
Ananasai veikia kaip natūralus mėsos minkštiklis. Vaisiuje yra fermento bromelaino, kuris skaido baltymų grandines, todėl jis puikiai tinka mėsos marinavimui, kai neturite daug laiko. Tačiau dėl tos pačios priežasties ananasai netinka uogienėms ar drebučiams, nes fermentas skaido ir želatiną. Bromelainas toks stiprus, kad ananasų perdirbėjai turi mūvėti apsaugines pirštines, kitaip ilgainiui fermentas suėda veido ir rankų odą, palikdamas sausą odą ir nedideles žaizdas.
Palaikote Žinių radiją? Prisidėkite prie jo veiklos tapdami jo rėmėjais lietuviškoje platformoje Contribee arba Patreon.
Naujausi epizodai
Citata
Citata
Citata
Citata
Citata
Komentarai
Bendravimo taisyklės