Paskambinkite į studiją

Monika plati99
Laidą ar jos ištrauką parsisiųsti galite tik asmeniniam naudojimui. Viešinti laidą ar jos ištrauką kitais, tarp jų - ir komerciniais, tikslais ir kanalais, laidos turinį paversti tekstu ir publikuoti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.

Kokius patiekalus per Kalėdas valgė Lietuvos didikai?

2024-12-23, Pirmadienis 16:05
Monika Kazlauskaitė

Šiandien Kūčių ir Kalėdų stalai lūžta nuo patiekalų gausos: serviruojamos įvairių rūšių silkės, kepamos žąsys, antys ir ruošiamos kitokios gėrybės. Tačiau kaip šventėms ruošdavosi mūsų didikai ir eiliniai piliečiai prieš kelis šimtus metų? Kaip tuo metu atrodė jų šventinės puotos, kaip jie joms ruošdavosi? Kada prasidėjo tradicija laužti prie stalo kalėdaičius ir kada Lietuvoje pradėtos puošti eglutės?

Apie tai kalbame su Vilniaus universiteto istorike Neringa Dambrauskaite Martinkėne.

 

Palaikote Žinių radiją? Prisidėkite prie jo veiklos tapdami jo rėmėjais: https://www.patreon.com/ziniuradijas

Naujausi epizodai