Paskambinkite į studiją

Kraunasi...
Laidą ar jos ištrauką parsisiųsti galite tik asmeniniam naudojimui. Viešinti laidą ar jos ištrauką kitais, tarp jų - ir komerciniais, tikslais ir kanalais, laidos turinį paversti tekstu ir publikuoti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.

Lietuviškos žąsys – ne tik Kalėdų stalui

2024-12-09, Pirmadienis 16:05
Monika Kazlauskaitė

Tarpukariu Lietuva garsėjo auginamomis žąsimis, kurios buvo sėkmingai eksportuojamos į Vakarų Europą: Vokietiją, Prancūziją. Tačiau šiandien šalyje žąsų augintojų liko tik vienas kitas, pramoninės žąsininkystės  nebeliko. Vieni sako, kad lietuviai atprato valgyti žąsieną, kitiems ši paukštiena yra per brangi ir šį paukštį ant stalo serviruoja tik per didžiąsias metų šventes.

Tačiau patyrusi žąsų augintoja Vida Galvelienė ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Veterinarijos akademijos Gyvulininkystės instituto darbuotoja Rasa Šiukščiuvienė įsitikinusios, kad žąsiena mūsų racione turėtų atsirasti kur kas dažniau – ne tik dėl ypatingo skonio, bet ir naudingų savybių.

 

Palaikote Žinių radiją? Prisidėkite prie jo veiklos tapdami jo rėmėjais: https://www.patreon.com/ziniuradijas

Naujausi epizodai