Jogurtas yra vienas sveikiausių pieno produktų, lengvai virškinamas ir maistingas, todėl kiekvienas turėtume jį įtraukti į savo racioną. Sveikiausias yra natūralus nesaldintas jogurtas be priedų, dar geriau, jeigu tai – graikiškas jogurtas, mat pagal to krašto tradicijas pagamintame jogurte yra žymiau daugiau baltymų, negu įprastame. Ypatingos vertės šiam produktui suteikia jame esančios gyvosios bakterijos, kurios suraugina pieną. Jos pagerina kalcio ir B grupės vitaminų įsisavinimą, taip pat skatina virškinimą, padeda atkurti gerųjų bakterijų populiaciją žarnyne. Būtent todėl jogurtas rekomenduojamas, jeigu vartojate antibiotikus – jie naikina gerąsias žarnyno bakterijas, todėl gali kamuoti virškinimo sutrikimai, viduriavimas. Reguliariai valgant jogurtą, galima išvengti šių nemalonių reiškinių.
Šis pieno produktas yra labai naudingas ir sportuojantiems, tinka valgyti po treniruotės – jame esantys baltymai lengvai pasisavinami, padeda vykti raumenų regeneracijai, o vitaminas D bei kalcis stiprina kaulus. Galite rinktis riebų arba liesą jogurtą, paskaninti vaisių gabaliukais ar riešutais, užšaldyti ir valgyti kaip ledus – tereikia pasitelkti vaizduotę. Net jei netoleruojate laktozės, ne bėda - dabar gaminama ir specialaus jogurto be laktozės. Išsirinkite savo mėgstamiausią ir mėgaukitės šiuo gardžiu ir naudingu produktu!
Laidą remia „Pi Pilates Studija“.
Komentarai
Bendravimo taisyklės